lørdag 11. april 2009

Tokyo

Bloggen har ikke blitt oppdatert på noen dager nå. Det har sin årsak i at internettilgangen ikke alltid er like praktisk når man er på tur i Tokyo, selv om det er verdens største by. Og bilder kommer fortsatt ikke helt enda, men jeg tenkte noen kunne ha glede av å få vite litt om hva vi har gjort de siste dagene.

Shinkansen som vi reiste opp med på onsdag ver en meget god og behagelig tur, og utsikten til Fuji-fjellet var upåklagelig. Og etter at vi alle sammen for første gang sto midt i den største byen vi noen gang har besøkt. Tatt i betrakting hvor mange steder det kunne vært gikk det veldig greit å finne gjestehuset der vi skulle bo, et hyggelig ungdomsherberge med masse backpackere. Nå skal det sies at det ikke er bare enkelt å finne et sted å bo i Tokyo. Derfor bor jeg og tre andre annenhver natt på gjestehus og kapselhotell. Men begge deler er bra, og ganske nærme hverande, så det går veldig bra.

Metropolen Tokyo leverer varene. Her får vi virkelig en følelse av hvordan storbyen lever og puster. Vi har brukt en hel dag i nerdenes Mekka, Akihabara, der vi koste oss i et utall spill- ,elektronikk- og lekebutikker.

I går var det keiserparets gullbryllupp, så på vei inn for å se på den keiserlige hagen signerte vi gratulasjonsprotokollen. Hagen var fin den også. Før det hadde vi fått en fantastisk utsikt over byen fra 45. etasje i bymyndighetenes skyskraper.

På kvelden i går skulle vi endelig få oppleve japanere i fri dressur på baseballkamp, Yomiyuri Giants mot Hanshin Tigers. I forkant varmet jeg og Frank opp med en veldig bra berg-og-dalbane rett utenfor Tokyo Dome stadionen. Det er alt for lenge siden jeg har vært i en fornøyelsespark. Noen som har lyst til å være med i sommer.

Ingar har oppdratt oss til å heie på hans lag, Tigers. Han, Martin og jeg fikk ståplasser blandt Tigers-fansen. Det var moro, en ganske annerledes opplevelse enn sånn vi pllever japanerne ellers. Bare synd at Tigers tapte.

I dag har Ingar møtt noen venner, så resten av oss var en tur i Akihabara igjen, før vi dro videre til Sony-building. Der fikk vi lov å leke oss med masse forbrukerelektronikk, veldig moro for oss som liker høy gadget-faktor.

I morgen drar vi tilbake til Kobe, før vi vender nesa hjemover mandag morgen (lokal tid). Det spørs om det blir noen flere oppdateringer her østfra. Vi får se.

P.S.: Har hatt knallvær og strålende sol fra skyfri himmel her i Tokyo. 26 grader i skyggen idag.

1 kommentar:

  1. Den Lisebergturen det ikke ble noe av sist sommer?? Prøve på nytt? Ingrid? Jeg har nemlig akkurat (rett før påske) funnet ut at det er billigere å så 199kr togbilletter helt til hvor-som-helst tur-retur enn å reise en vei hjem med båten...

    SvarSlett