torsdag 2. april 2009

Hevn!

I dag har vi besøkt Himeji-slottet, en av Japans kanskje største severdigheter. Det er et av de siste originale japanske slottene som fortsatt står, og det ser spektakulært flott ut nå når sakuraen er begynt å blomstre. For første gang på turen følte vi virkelig at vi kom i kontakt med det Japan vi har sett i Hollywood-filmene. (Slottet var bl.a. med i The Last Samurai.)



Forresten tok vi toget til Himeji (en småby på størrelse med Oslo). JR driver definitvt bedre enn NSB. Vi fikk til og med grundig forklaring av køsystemet på engelsk over høytaleranlegget. Toget er forresten et veldig godt sted å studere japanerne.




Alle som har møtt på en gruppe japanske turister i Norge har lagt merke til deres entusiasme for fotografering, noe som av og til er til sjenanse for oss lokale. Enedlig er det tid for HEVN! Med høy lukkerfrekvens og sterk blitzintensitet går vi helhjeretet inn for å leke turister. Vi tok anslagsvis 4-500 bilder i og ved Himeji-slottet i dag. Jeg syns det er respektabelt, når tre av oss hadde tømt kamerabatteriene før vi var tilbake over vollgraven.




Dette er altså et velkjent syn.

I morgen er det ikke så mye program, så vi gjør litt sånn som vi vil. Noen som har et tips eller to til hva jeg kan finne på?

PS: Havna faktisk i samme togvogn som noen fysmatere på klassetur på vei hjem fra Hijemi. Dog ingen som jeg kan navnet på. Verden er liten.

3 kommentarer:

  1. Hva kunne vel vært bedre enn at kameraene blir brukt til det de skal?? Og apropos geeks og gadgets, I MORRA FÅE JEG NYYY TELEFON!!! Den ligger på kontoret til Ole og venter på meg :D

    SvarSlett
  2. Elisabeth H hilser og sier det var nok hennes nevø du møtte. De reiste iallefall over for to dager siden på studietur. Eller var det søskenbarn? Går for nevø jeg...

    SvarSlett
  3. Heldige dere som er på tur! Sitter en hjemme i Oslo med en kjedlig utredning foran seg og er litt misunnelig!

    Pass på så ikke bildene blir så mange at det bare blir stress å se på de!

    SvarSlett